Vaterpolisti Jadrana iz Splita trenirali u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U sklopu priprema pred utakmicu SEHA lige s beogradskim Partizanom vaterpolisti splitskog Jadrana borave u Vukovaru gdje treniraju na plivalištu u Borovu naselju. Njihov domaćin je Vaterpolo klub Vukovar. Posjeta splitskih vaterpolista rezultat je suradnje dva kluba koju je započeo reprezentativac Anđelo Šetka koji je od nedavno i član Jadrana.

„Oduševljeni smo bazenom koji ima niz prednosti koje bi dugo trebao nabrajati u odnosu na druge bazene koje sam vidio po svijetu. Nadam se da plivanje, vaterpolo i svi drugi sportovi imaju jako dobru podlogu i da u gradu Vukovaru imaju sve potrebne uvjete za uspješno bavljenje sportom“, rekao je Šetka.

Zadovoljan uvjetima rada u Vukovaru je i trener Jadrana Ivan Lasić koji je rekao kako je bazen fenomenalan i da su uvjeti rad više nego odlični.

„Sve zajedno, hotel, bazen i cijelo okruženje jako je pozitivno tako da vjerujem kako ćemo se opet vratiti jednoga dana“, rekao je Lasić.

Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo rekao je kako je posjećenost bazena velika te da je i niz klubova već trenirao na bazenu kao i da su drugi u najavi.

„O dojmovima s našega plivališta najbolje je da oni sami nešto kažu ali doznao sam kako su izuzetno zadovoljni kvalitetom objekta, vode i općenito uvjetima za trening koji im se ovdje nude. U nepunih godinu dana rada ove Ustanove premašili smo svoja očekivanja. Posjećenost bazena je velika, a uložili smo određene napore da na ovom objektu napravimo uvjete za treninge svih kako vrhunskih tako i rekreativnih ekipa“, rekao je Szabo.