Zadruzi Vukovarska vina dodijeljena brončana medalja

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U nacionalnoj akciji ocjenjivanja najboljih „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ u kategoriji vinski turizam, koja je održana krajem prošle godine, Zadruzi Vukovarska vina Vukovar dodijeljena je  brončana povelja. Tim povodom Zadrugu je posjetio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te im tom prilikom čestitao na uspjehu i zahvalio na svemu što čine u cilju promocije vinarstva i turističke ponude u gradu.

„Radi se o velikome priznanju budući da zadruga djeluje tek nešto dulje od dvije godine“, rekao je tom prilikom predsjednik Zadruge Igor Burčak.

Zadruga Vukovarska vina osnovana je na inicijativu Grada Vukovara 23. listopada 2015. Godine. Broji sedam članova, vinara s područja Vukovara; OPG “Mirjana Milanković”, Vinarija “Šmidt”, Poljoprivredni obrt “Sovar”, OPG “Slavko Belović”, OPG “Brigita Vodopić”, Podrumi “Krešić”, OPG “Burčak”. Za potrebe izvođenja građevinskih radova i nabavu opreme za uređenje interijera poslovnog prostora u Ulici dr. Franje Tuđmana br. 18., a u sklopu projekta „Obrtnička ulica“, Grad Vukovar je uložio više od 800.000 kuna. Investicija je sufinancirana sredstvima Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, a ovim projektom zapravo je realizirana još jedna tradicionalna slavonska priča, kroz koju Grad Vukovar vinarima s područja našeg grada nastoji otvoriti nove mogućnosti i olakšati zajednički nastup na tržištu. U zakupljenom prostoru zadruga je 22. srpnja 2016. g. otvorila vinoteku s ciljem prodaje vina proizvedenih na području grada Vukovara, očuvanja tradicijske proizvodnje grožđa  te obogaćivanja vukovarske  turističke ponude

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede te uz potporu Hrvatske turističke zajednice.