Cibalia “prosula” dva boda na premijeri nastavka 1. HNL

Ilustracija (foto Ivan Matić)

VINKOVCI, Nogometaši Cibalije su u prvom kolu nastavka prvenstva 1. HNL odigrali „samo“ 1:1 s gostujućim Interom iz Zaprešića. Bila je to prva u nizu kvalifikacijskih utakmica za Vinkovčane kojima je osnovni cilj ove godine nekako sačuvati opstanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Pred 500-ak gledatelja igrači Cibalije su napadali, trudili se ali više od neodlučenog ishoda utakmice nisu uspjeli. Najzanimljiviji dijelovi utakmice odigrali su se u drugom poluvremenu kada su postignuta oba gola. Cibalia je došla u vodstvo u 51 minuti golom Glavice da bi samo minut kasnije izjednačio Blažević. Bio je to i konačan ishod utakmice. Ostaje upitna situacija iz 82 minute kada je, po nekima, Cibalia oštećena za kazneni udarac. Naime, stekao se dojam da je gostujući igrač Mesfin u svome kaznenom prostoru igrao rukom. Kako god bilo sudac Križarić nije se oglasio tako da su dva boda sa starta prvenstva nepovratno izgubljena. Poslije Nakon ove utakmice Cibalia je pretposljednja na tablice 1. HNL s jednim bodom više od pretposljednjeg Splita koji u nedjelju ugošćuje Hajduk. U idućem kolu Cibalia dočekuje Dinamo.

Cibalia: Matković – Žderić, Tipurić, Romić, Crnčević – Muženjak, Tomašević (72 Mišić) – Baša, Glavica (90 Zgrablić), P. Mišić (66 Kelez) – Mastelić (Trener: Peter Pacult)

Inter: Čović – Bosić, Filipović, Komorski, Mesfin – Šarić, Postonjski – Mujagić (89 Mazalović), Blažević, Polizzi (87 Šiljić), Brlečić (68 Zulim) (Trener: Samir Toplak)