Svečanom sjednicom i dodjelom nagrada obilježen Dan Veleučilišta

Foto: www.vevu.hr

VUKOVAR, Povodom Dana Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara održana je svečana sjednica na kojoj su se zaposlenici, studenti, prijatelji Veleučilišta i gosti osvrnuli na rad i uspjehe postignute u protekloj godini.

Tom prilikom nagrađeni su studenti i djelatnici Veleučilišta. Temeljem odluke Stručnog vijeća, dodijeljene su nagrade za najbolji prosjek (Silvana Soldo Jocić, Sandra Javorović, Ivan Kurkutović, Antonela Širanović i Slađana Jaćimović), najboljeg sportaša (Mario Rajšić, Ana Martinović, Arian Jovanović, Aleksandar Kapović i Alan Mesić) i nagrada za sudjelovanje i izniman doprinos na projektima (Katarina Vučko, Monika Kubik i Stjepan Kovačić).

„Vukovarsko Veleučilište iz godine u godinu raste i ostvaruje sve bolje i kvalitetnije rezultate na svim razinama. Podsjećam kako smo uz tri stručna studija otvorili i jedan specijalistički studij. Otvoren je i novoizgrađeni Studentski dom Leopold. Od ove godine otvaramo i mogućnost upisa na Veleučilište Hrvata koji žive izvan Hrvatske“, rekao je dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić.

Najavio je i druge značajne projekte veleučilišta poput obnove zgrade Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovo Naselje gdje će biti preseljeno Veleučilište. U planu je i otvaranje novih stručnih studija.

„Sve što radimo radimo u korist studenata, Veleučilišta kao i grada Vukovara. Želja i cilj nam je da vukovarsko veleučilište u budućnosti bude još kvalitetnije i bolje, a to možemo samo kroz zajednički i kontinuirani rad i provođenje raznih projekata“, zaključio je Sudarić.