Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni

Foto: HRT

VINKOVCI, Glazbeno-scenskom priredbom “Tri nam drage riječi” (Slavonija, Srijem i Baranja) u Vinkovcima su u petak navečer svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni koje se u gradu na Bosutu održavaju od 13. rujna, a svoju kulminaciju doživjet će u nedjelju, 22. rujna svečanim mimohodom sudionika manifestacije.

54. Vinkovačke jeseni otvorenima je proglasio predsjednik Vlade Andrej Plenković poručivši u prigodnom obraćanju kako zahvaljujući Jesenima “svi zajedno možemo uživati u hrvatskoj tradicijskoj kulturi, našim običajima, našem folkloru, našem identitetu”.

“Identitetu na istoku Hrvatske gdje Slavonija, Baranja i Srijem znače simboliku privrženosti domovini, ljepoti onoga što nas povezuje i zaista jednom ogromnom sadržaju i bogatstvu hrvatske kulture”, kazao je Plenković najavivši kako će Vlada i ubuduće podržavati Vinkovačke jeseni.

Među uzvanicima nalazili su se i ministar državne imovine Mario Banožić, ministrica demografije Vesna Bedeković, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, izaslanici predsjednice Republike i predsjednika Hrvatskog sabora Luka Burilović i Tomislav Čuljak te niz drugih uglednika.

“Tri nam drage riječi – Slavonija, Srijem i Baranja kao ovogodišnja tema najbolje ocrtava poruku koju želimo odaslati, a to je poruka zajedništva hrvatskog naroda”, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Nakon svečanosti otvorenja, na pozornici u središtu grada održana je Etno revija u organizaciji Kulturnog centra “Gatalinka” Vinkovci, dok se na Kunjevcima održavaju Šokački divani.

.