“Sve bio dobar san” osvojio nagradu na najbolji dugometražni dokumentarni film na festivalu u Grčkoj

VUKOVAR, Dokumentarni film “Sve je bio dobar san” redatelja Branka Ištvančića dobio je nagradu za najbolji povijesni dokumentarni film u kategoriji dugometražnih dokumentarnih filmova (preko 60 minuta) na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Beyond the Borders” (“Preko granica”) koji se održavao od 28.kolovoza do 3.rujna u otočkom mjestu Castellorizo u Grčkoj, izvjestio je producent Antun Ivanković.

“Ovo je veliko priznanje našem filmu upravo zbog naglaska na promoviranju i suočavanju sa suvremenom prošlošću o čemu govori i naš film “Sve je bio dobar san” koji promiče vrijednosti o Domovinskom ratu u Hrvatskoj”, napominje Antun Ivanković navodeći kako dokumentarac “Sve je bio dobar san” proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu u Vukovaru i smrt na Ovčari, a sve kroz priču njegove majke Lyliane Fournier.

Film je premijerno prikazan 17. veljače u prepunoj dvorani kina Europa u Zagrebu. Nakon što je uvršten u deset finalista u konkurenciji za uglednu nagradu URTI Grand Prix for Autor’s Documentary u Francuskoj, film je nagrađen na ovogodišnjem festivalu hrvatskog katoličkog filma Trsat u Rijeci nagradom Grand Prix za najbolji film festivala, Nagradom za najbolju režiju i Nagradom za najbolju glazbu.

ĐURO KARALIĆ