Hrvatske ceste najavile velike projekte u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Hrvatske ceste namjeravaju do 2020. godine u obnovu i izgradnju državnih cesta na području Vukovarsko-srijemske županije investirati 312 milijuna kuna, a kao najvažniji projekt nametnula se izgradnja Istočne obilaznice grada Vinkovaca u čiju će se izgradnju uložiti gotovo 140 milijuna kuna.

“Među projektima najviše je onih koji su u visokoj fazi pripremne realizacije kao što je projekt izgradnje Istočne obilaznica grada Vinkovaca, koja je kapitalni projekt Vukovarsko-srijemske županije i za koju očekujemo u najskorije vrijeme završetak natječaja i odabir izvođača”, izjavio je novinarima predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić nakon što je o projektima toga javnog poduzeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji razgovarao s čelnicima te županije predvođenima županom Božom Galićem.

O koliko je značajnim ulaganjima riječ, Škorić je pokušao pojasniti navodeći kako je u protekle četiri godine u Vukovarsko-srijemsku županiju investirano svega 44 milijuna kuna u izgradnju i rekonstrukciju državnih cesta.

A što će se sve graditi i obnavljati?

Pored početka izgradnje Istočne vinkovačke obilaznice, najavljen je i skori početak radova na obnovi državne ceste D2 kroz grad Vukovar te na dvije dionice od Vukovara prema Iloku, a radit će se i na nastavku cestovnog povezivanja Iloka s autocestom Zagreb-Bajakovo. Kao jedan od značajnijih projekata koji će ići u realizaciju, najavljena je i rekonstrukcija prometne Zvonarske ulice u Vinkovcima, u što će se uložiti 13 milijuna kuna.

“U visokoj fazi realizacije je i obnova državne ceste Vukovar-Opatovac a završena je obnova cesta na područjima koja su bila poplavljena u županjskoj Posavini i u koju je uloženo 91 milijun kuna”, rekao je Škorić.

Planovima je zadovoljan vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

“Iznimno sam zadovoljan najavljenim projektima Hrvatskih cesta jer je riječ o projektima koji su dugo bili na čekanju jer su bili stavljeni u stranu, te od nove Vlade očekujemo da ih konačno realizira”, kazao je Galić.

Po riječima vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića radovi na Istočnoj gradskoj obilaznici trebali bi započeti u listopadu ove, a na obnovi Zvonarske ulice na proljeće ili početak ljeta iduće godine.

“Riječ o iznimno važnim prometnim projektima za Vinkovce uz pomoć kojih bi se riješili teškog prometa iz grada, a grad samim time učinili prometno sigurnijim i ugodnijim mjestom za život”, ocjenio je Karlić

ĐURO KARALIĆ