Započinje proširenje komunalnog odlagališta Petrovačka dola

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Krajem ovoga mjeseca trebali bi započeti radovi na proširenju komunalnog odlagališta Petrovačka dola koje se nalazi nedaleko od Vukovara. Najavljeno je to nakon potpisivanja ugovora o izvođenju radova za koje je osigurano nešto više od milijun eura kroz sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (90 posto) dok će preostala sredstva osigurana iz gradskog proračuna.

“S proširenjem odlagališta dobiti ćemo dostatne kapacitete dovoljne da Petrovačka dola neometano funkcionira do otvaranja Centra za gospodarenjem otpada Orlovnjak u Antunovcu. Ukoliko i bude došlo do određene promjene u planu otvaranja Centra, Petrovačka dola imat će dovoljno prostora za još jedno dodatno proširenje”, rekao je direktor Komunalca Bruno Marić.

Napomenuo je i kako je ovoj gradskoj tvrtki gospodarenje otpadom osnovna djelatnost pa će ovo proširenje Petrovačke dole uvelike utjecati na njihovo funkcioniranje jer će ponovno moći raditi punim kapacitetom. Naime, s proširenjem Petrovačke dole i početkom njenog rada omogućiti će se ponovno da općine i gradovi iz Vukovarsko – srijemske županije ali i cijele Hrvatske tu odlažu svoj otpad.

Površina plohe na kojoj će se odlagati otpad je 1,25 hektara i na njoj će se moći prikupiti 165.000 m3 otpada što bi bilo dostatno za 5-7 godina, a plan je da se godišnje odlaže maksimalno do 20.000 tona otpada.