“Spajalica” spojila Vukovarce i Tuzlake

VUKOVAR, U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljen je projekt „SPAJALICA – Youth Corner infrastructure and services development within public libraries“ koji je dio IPA komponente prekogranične suradnje sa Bosnom i Hercegovinom, a za cilj ima poboljšati kvalitetu života i socijalnu koheziju.

„Danas smo otvorili novo poglavlje Gradske knjižnice Vukovar, kada smo u sklopu ovog međunarodnog projekta ostvarili suradnju s Narodnom bibliotekom iz Tuzle. Najveći dio od 200 tisuća eura dobili smo za građevinske radove i prenamjenu kotlovnice koju nam je poklonio osnivač – Grad Vukovar. Istu ćemo prenamijeniti u novi odjel za mlade, koji će tu moći ostvariti sve svoje želje”, istaknula je ravnateljica knjižnice Jelena Miškić.

Miškić je pozvala mlade i udruge koje se bave potrebama mladih da prepoznaju Gradsku knjižnicu Vukovar kao središte u kojem će moći osigurati svoje potrebe.

Partneri u projektu Gradskoj knjižnici Vukovar su Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, Grad Vukovar i Razvojna agencija Vukovar (VURA).

„Naši budžeti su vrlo mali, ali moramo biti realni jer od osnivača niti ne možemo očekivati iznose koji su osigurani u ovom projektu, koji će zasigurno pomoći objema knjižnicama – u Tuzli i Vukovaru. Najbitnije je razmijeniti iskustva, a mladi iz oba grada će dobiti priliku da se upoznaju.“ – sažeo je svoje dojmove prilikom posjete Vukovaru ravnatelj tuzlanske Narodna i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Edin Jahić.

ĐURO KARALIĆ