Škola nogometa “Korner” iz Petrovaca organizira edukativno predavanje o važnosti trčanja koje će održati Silvia Šimunović

Foto: Darko Kešnjer

PETROVCI, Prije deset i više godina Petrovci su imali nogometni klub NK Petrovci koji je se natjecao u 2. i 3. županijskoj nogometnoj ligi Nogometnog središta Vukovar. Međutim, sve manji broj stanovnika, a onda samim tim i nedostatak igrača te kronična besparica doveli su do toga da je se NK Petrovci ugasio. Od višegodišnjeg dotadašnjeg nogometa u Petrovcima ostalo je nogometno igralište kao i klupska zgrada.

Ipak, uz nekoliko ljubitelja nogometa i sporta u posljednjih nekoliko godina dolazi do ponovnog buđenja nogomet u ovome selu nedaleko od Vukovara. Igralište je sređeno, a i klupske prostorije su uređene. U međuvremenu osnovana je i Škola nogometa Korner koja trenutno okuplja 16-ero djece, u dobi od 6 do 10 godina, iz Petrovaca ali i okolnih nekoliko sela pa i iz Vukovara.

„Krenuli smo doslovno od nule s ciljem da našoj djeci omogućimo da se bave sportom. Sredstva prikupljamo putem donacija, a pomogli su nam i Nogometno središte Vukovar kao i općina Bogdanovci“, kaže predsjednica Škole nogometa “Korner” Marija Kovač -Šmalholc.

Dodaje kako polaznici Škole nogometa ne samo da treniraju nego se za njih organiziraju i razni drugi zanimljivi sadržaji. Prvi slijedeći u nizu je Sportsko edukativna prezentacija koju će u nedjelju, 26. ožujka s početkom od 10 sati na igralištu NK Petrovci, održati trenerica Škole trčanja Sljeme iz Zagreba Silvia Šimunović. Po riječima Kovač – Šmalholc tijekom radionice Šimunović će djeci pričati o važnosti svakodnevnog trčanja i u sportu, ali i zdravoj prehrani, ishrani sportaša i slično. Napomenula je kako Šimunović i inače na razne načine podržava Školu nogometa Korner te da im je, između ostaloga, osigurala i više donacija za svakodnevni rad.

„Djeca će na ovaj način imati priliku saznati više i čuti jedno zanimljivo predavanje Silvije Šimunović. Događaj je javnog karaktera te na njega mogu doći i ostali zainteresirani građani“, rekla je Kovač – Šmalholc.

U Školi nogometa razmišlja se i da se za potrebe prijevoza djece na treninge i utakmice u skorijoj budućnosti kupi i kombi vozilo. I za tu namjenu dio novca osigurao bi se kroz donacije, nešto kroz razne natječaje, a dio od Općine Bogdanovci.

O buđenju nogometa u Petrovcima govorio nam je i predsjednik NK Petrovci Zlatko Edelinski koji je podsjetio kako proteklih nekoliko godina treninge i svoje utakmice na igralištu u Petrovcima igraju i razne kategorije HNK Vukovara 1991. Prema njegovim riječima NK Petrovci su prošle godine imali četiri mlađe kategorije koje su se natjecale i ti početnike, mlađe pionire, starije pionire i juniore. Ove godine NK Petrovci imati će dvije kategorije i to pionire i juniore. Plan je da na jesen s natjecanjima započnu i seniori NK Petrovaca.

„Radimo zajedno i trudimo se maksimalno koliko možemo. U suradnji s Općinom Bogdanovci urediti ćemo i pomoćno igralište kako bi svi mogli trenirati, a u planu je i da napravimo i rasvjetu kako bi se moglo trenirati i u večernjim satima“, kazao je Edelinski.