Ante Zovak imenovan za načelnika PU vukovarsko – srijemske

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Kako se i očekivalo došlo je do smjene na čelu Policijske uprave vukovarsko – srijmske. Naime, dosadašnjeg načelnika Fabijana Kapulara zamijenio je Ante Zovak. Danas, 23. ožujka, u PU vukovarsko – srijemskoj glavni ravnatelj policije Nikola Milina uručio rješenje o imenovanju novom načelniku Anti Zovaku. Tom prilikom održan je i kolegij kojem su prisustvovali zamjenik načelnika policijske uprave, voditelji službi i načelnici policijskih postaja. Glavni ravnatelj policije Milina je pritom odmah istaknuo kako je, na njegov prijedlog, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović imenovao Antu Zovaka za načelnika ove policijske uprave.

“Na vama je da i dalje punom energijom nastavite obavljati policijski posao i ostvarivati rezultate kojima se ponosimo na razini cijele Republike Hrvatske. Rezultati koje ste postigli u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj značajan je doprinos cjelokupnoj sigurnosti i to u svim segmentima”, rekao je Milina.  

Novoimenovani načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Ante Zovak je zahvalio glavnom ravnatelju policije i ministru unutarnjih poslova na ukazanom povjerenju, kao i svom prethodniku. Ton prilikom je istaknuo kako su rezultati policijske uprave vukovarsko-srijemske dobri, a zahvaljujući upravo predanom radu za što je potrebno puno energije i znanja.

“I dalje ćemo svoju službu obavljati što je bolje moguće i nadam se da ćemo stanje sigurnosti podići na još višu razinu”, rekao je Zovak.

U svom rukovođenju Policijskom upravom vukovarsko-srijemskom Zovak je naglasio kako će nastojati zajamčiti sigurnost i zadobiti povjerenje građana te je, kao važan korak ka tome, istaknuo važnost prevencije, dok će posebnu pozornost posvetiti brizi prema mladima.

Ante Zovak rođen 1964. godine u Vrbanji, oženjen i otac troje djece. Inženjer je elektrotehnike i diplomirani kriminalist, a u policiji je od 1991. godine. Neposredno prije preuzimanja nove dužnosti bio je voditelj Službe za javni red i sigurnost ove policijske uprave, a tokom svoje policijske karijere je rukovodio Policijskom upravom brodsko – posavskom od 2012. do 2017. godine te uspješno radio na gotovo svim segmentima policije.