HNS-ovi Bučko i Simić: Tražimo dodatnih 400 tisuća kuna za prijevoz studenata autobusom

Foto: HNS

VINKOVCI, Vijećnici HNS-a u Županijskoj skupštini, Nenad Bučko i Duško Simić nakon što su prije nekoliko dana uputili dopis županu Boži Galiću, na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine vukovarsko-srijemske županije tijekom aktualnog sata još jednom su se dotaknuli problema prijevoza učenika i studenata.

Tom prigodom kao oporbeni vijećnici od župana Galića, predsjednika Županijske skupštine Dražena Milinkovića, te predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a Željka Cirbe, zatražili su da se prije donošenja proračuna za 2021. godinu razmotri mogućnost povećanja sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika i studenata.

“Prije svega traže ravnomjerna sredstva za prijevoz učenika i studenata kako vlakom, tako i autobusom” istaknuo je Duško Simić.

Iz HNS-a podsjećaju kako je na oporbeni prijedlog i inicijativu vijećnika HNS-a, u proračunu Vukovarsko-srijemske županije za godinu 2019. osigurano 300.000 Rebalansom proračuna krajem rujna ove godine za 2020. Županija je za prijevoz studenata vlakom osigurala dodatnih 110.000,00 kn, (sveukupno Iz HNA-a podsjećaju410.000,00 kn).

Županijski vijećnici HNS-a, Bučko i Simić, apsolutno podržavaju sve napore županijske vlasti u realizaciju ovog projekta, te pozdravljaju rebalans proračuna, izvjestili su iz HNS-a dodajući kako se ujedno pitaju što je sa sufinanciranjem prijevoza učenika i studenata s bivše vukovarske općine a koja putuju autobusom u Osijek ili druge slavonske gradove, pa i šire? I dok Županija preferira i zagovara putovanje učenika i studenata HŽ-om, oni koji putuju autobusom do sada nisu osjetili povlastice, već su im roditelji uredno plaćali mjesečne karte. Riječ je o studentima koji velikim dijelom studiraju u Osijeku, ili studenti izvan grada Vukovara koji studiraju na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, pa i studenti koji studiraju u drugim gradovima u Republici Hrvatskoj, poručuju.

“Svi se zaklinjemo kako su mladi naša budućnost, kako će oni danas sutra kada završe svoja obrazovanja na fakultetima ostati ovdje živjeti i raditi. Da nam je svima uistinu stalo da do toga dođe, pokažimo svi skupa solidarnost, jer oni su zalog naše budućnosti i nada u bolje sutra”. kaže Nenad Bučko.