Pavliček Milanoviću i Plenkoviću: Hrvatska nema vremena za mlaćenje prazne slame

Foto: Ivan Matić

Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček uputio je otvoreno pismo predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću i Vlade Andreju Plenkoviću, koje prenosimo u cijelosti.

“Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske gosp. Zorane Milanović,
Poštovani predsjedniče Vlade RH, gosp. Andrej Plenković,

Već tjednima šira hrvatska javnost svjedoči Vašem međusobnom prepucavanju, svađama, podbadanjima, komunikaciji u kojoj jedan drugog ”častite” neprimjerenim riječima a la ”šmrkavac”, ”herojski zec”, ”piroman” itd., koje ni u kojem slučaju ne doliče funkciji koju trenutno obnašate.

Ne znam jeste li svjesni situacije u kojoj se trenutno nalazi Republika Hrvatska ili se pak kroz ovo prepucavanje namjerno želi skrenuti pozornost s puno važnijih tema koje trenutno muče hrvatsko društvo.

U situaciji kada država Hrvatska prolazi kroz jedno od najizazovnijih razdoblja od svoje samostalnosti, u situaciji kada se čelni ljudi političkih, sudskih i vojnih struktura tajno sastaju po ilegalnim klubovima tijekom lock downa, dok se državni tajnici, lokalni dužnosnici, predsjednici trgovačkih društava u vlasništvu države uhićuju zbog sumnje na milijunske pronevjere novca, u situaciji kada se državni proračun nalazi zbog pandemije Covida 19 u dubiozi od čak 18 milijardi kuna, u situaciji kada se ukidaju isporuke lijekova bolnicama zbog više milijunskih dugova veledrogerijama, u situaciji kada se ponovno blokiraju računi građana, zadnje što hrvatskim građanima treba su konstantna prepucavanja i svađe premijera i predsjednika države oko potpuno nebitnih tema.

Odrasli ste ljudi, no krajnje je vrijeme da odrastete i u političkom smislu te se uhvatite u koštac sa stvarnim problemima i pokušate ih riješiti. Upravo zato ste dobili potporu hrvatskih građana za obavljanje ovih časnih funkcija, upravo zato primate plaće iz državnog proračuna.

Upravo ovakvim ponašanjem i međusobnim ophođenjem degradirate funkcije koje obnašate, i onda se pitamo zašto građani ne vjeruju više političarima?!

Hrvatska nema vremena za mlaćenje prazne slame. Stoga krenite raditi posao za koji ste izabrani, a tada za međusobno prepucavanje više nećete imati vremena”.