Kod starijeg maloljetnika pronašli 117 grama marihuane, u Vukovaru teške tjelesne ozljede zadobila 73-godišnja pješakinja

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su temeljem ishođenog sudskog naloga policijski službenici Policijske uprave vukovarsko srijemske 22. ožujka, koristeći službenog psa za otkrivanje droga, obavili pretragu doma i drugih prostorija u Županji, koje koristi stariji maloljetnik. Pretragom su pronašli i oduzeli 117 grama opojne droge marihuana. Prema osumnjičeniku se zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama dostavlja nadležnom državnom odvjetništvu kaznena prijava, te je predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim osumnjičenikom, koji prebiva na području općine Oriovac, zbog sumnje da je u Vinkovcima počinio kaznena djela Lažna uzbuna i Oštećenje tuđe stvari.

„Osumnjičenik je početkom mjeseca ožujka 2023. godine prvo lažno prijavio događaj koji je iziskivao hitno djelovanje policije i medicinske pomoći, a nakon par dana nevezano za prethodni događaj, bacanjem cigle oštetio fasadu i rolete na obiteljskoj kuću 24-godišnjaka iz Vinkovaca. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv osumnjičenika se dostavlja kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu“, navodi se u priopćenju policije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s materijalnom štetom (Soljani, Vinkovci) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osobe zadobila teške tjelesne ozljede (Vukovar). Ta nesreća dogodila se u srijedu, oko 8.30 sati, kada 74-godišnji vozač nije propustio 73-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza za vrijeme dok joj je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo  te je došlo do naleta prednjim dijelom vozila na pješakinju.  Uslijed udara i pada na kolnik 73-godišnja pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede, te joj je odmah pružena liječnika pomoć koji su je prevezli u bolnicu. Protiv 74-godišnjeg vozača policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.