Sjednice vinkovačkog GV-a sve zanimljivije – Kajkić zatražio račun službenog mobitela gradonačelnika kojemu se ta ideja baš i nije svidjela

Foto: Novosti

Dosta burno bilo je na početku današnje sjednice Gradskog vijeća, a sudionici “obračuna ispred govornice” i ovoga su puta bili vijećnik oporbenog Ključa Goran Kajkić i vinkovački gradonačelnik iz redova vladajućeg HDZ-a, Ivan Bosančić. Povodom je bio zahtjev Gorana Kajkića da mu sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama gradske službe dostave račun za listopad za troškove službenog mobitela gradonačelnika Bosančića kao i izlistane dolazne i odlazne pozive gradonačelnikova mobitela.

“Ovdje mislim da ulazimo isključivo u sferu nečega što mogu tražiti jedino određene službe kada provode istragu. Mislim da niti jedan građanin Vinkovaca ne očekuje da mu ja pokazujem svoje privatne pozive i sadržaj poruka koje šaljem i primam”, kazao je gradonačelnik Bosančić rekavši kako ponašanje Gorana Kajkića pomalo prelazi granice dopuštenog. “Ide hladno vrijeme i nezgodno je da me i dalje špijunirate sakrivajući se iz drveća”, poručio je oporbenom Kajkiću Bosančić pozvavši ga da provede jedan dan s njime na poslu i vidi što se i kako radi.

Goran Kajkić uzvratio je pak kako je službeni mobitel gradonačelnika javna stvar kao i troškovi koji su učinjeni njime.

“Građani imaju pravo znati na što se troše novci i koliko se novca troši na što. Vi niste privatna osoba i taj broj se plaća javnim novcem, a za sve što se plaća javnim novcem građani imaju pravo znati”, kazao je Kajkić poručivši Bosančiću da se ne pravi žrtvom. “Možete nazvati tetku u Americi i pričati s njom tri sata i to će platiti građani”, kazao je na što mu je Bosančić uzvratio da nema tetu u Americi.

U raspravu se uključio i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić rekavši kako se još nije dogodilo da je ijedan vijećnik zatražio ispise poziva sa službenog mobitela gradonačelnika. “A što će vam gradonačelnikovi dolazni pozivi? Oni nisu trošak. Valjda da bi vidjeli tko sve zove gradonačelnika”, kazao je Karlić zaključivši prepirku za govornicom pozivom pročelnici za financije Sanji Lozić da predstavi prvu točku dnevnog reda, Prijedlog odluke o polugodišnjem izvršenju Proračuna Grada Vinkovaca za 2022. godinu.