Poslije 24-satnog dežurtva u bolnici u Vukovaru medicinsku sestru dočekala kazna za parking

Foto: Privatna fotografija

VUKOVAR, Je li i Grad Vukovar, poput gradova u okruženju ali i gradova širom Hrvatske, trebao s pandemijom koronavirusa donijeti i odluku da građani do daljnjeg ne plaćaju parking? Neki će reći da neki ne ali je sigurno da je takva oduka donesena ili da je bilo malo više osjećaja u i razmišljanja u ovo vrijeme izbjegle bi se ovakve slike i komentari.

Naime, medicinska sestra u Općoj županijskoj bolnici Vukovar Andrea Orešković je jutros, poslije 24-satnog dežurstva u hitnoj internističkoj ambulanti gdje radi, dobila kaznu za neplaćeno parkiranje. Djelatnik Komunalca je tu kaznu postavio ispod brisača na vjetrobranskom staklu ispod kojega se jasno vidi propusnica koju je Orešković izdala Opća županijska bolnica Vukovar.

Kako to i ide ovo vrijeme takva fotografija se odmah raširila po društvenim mrežama i portalima. Ogorčeni građani prozivaju gradsku tvrtku Komunalac koja provodi naplatu parkiranja kao i Grad Vukovar što još nije donio odluku da se parkiranje prestane plaćati dok traje pandemija. U komentarima se može pročitati i kako je ovo zahvala medicinskim djelatnicima u Vukovaru dok im se u isto vrijeme širom Hrvatske i svijeta plješće za sve što čine u suzbijanju koronavirusa. Neki podsjećaju i kako sa raznih strana medicinskim sestrama i liječnicima najavljuju se podjele paketa, a da ih se na ovaj način nagrađuje u Vukovaru.

Inače, Grad Vukovar je u vrijeme pandemije koronavirusa donio niz mjera s ciljem suzbijanja posljedica pandemije kod građana i poduzetnika, a hoće li poslije ovoga slučaja donijeti i odluku da se do daljnjeg obustavi i plaćanje parkinga tek ostaje da se vidi. Gubitci za Komunalac u tom slučaju ne bi bili preveliki s obzirom da su parkinzi više nego poluprazni.