U prigodi Dana grada održana svečana sjednica Gradskog vijeća Županje

Foto: Hrvatski radio Županja

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, u Županji je obilježen Dan grada i blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, koji se inače slavi 29. kolovoza.

Prije početka sjednice na kojoj su zaslužnima uručene i gradske nagrade, podno spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Zlatni grb dobilo je Kulturno-umjetničko društvo “Tomislav” Županja u povodu 120 godina osnutka i djelovanja, a Srebrne grbove, Viola Matagić Šinka i Vinko Filipović. Zahvalnice Grada uručene su Klubu kolekcionara Županja, Ljiljani Obradović i Tomislavu Paliniću. Posebna povelja Grada, u znak zahvalnosti na velikoj pomoći sugrađanima nakon olujnog nevremena i svemu što čine za lokalnu zajednicu, uručena je Javnoj vatrogasnoj postrojbi Županja.

Gradonačelnik Damir Juzbašić poručio je u govoru kako je u 2023. godini zabilježen rast poreznih prihoda u Županji što po njemu, svjedoči o otpornosti županjskog gospodarstva, rastu zaposlenosti i stvaranju novih vrijednosti.

U ime Vukovarsko-srijemske županije Dan grada Županjcima je čestitao župan Damir Dekanić rekavši kako je Županja grad bogate povijesti koji ima potencijala za snažan razvoj u godinama koje predstoje.

Foto: Hrvatski radio Županja