SDP: U Vukovaru se provodi političko kadroviranje od strane HDZ-a

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na konferenciji za novinare čelnici Gradske organizacije SDP-a Grada Vukovara ukazali su na političko kadroviranje koje se provodi u gradu od kako je HDZ preuzeo vlast. Potpredsjednica vukovarskog SDP-a Biljana Gaća kazala je da je jedan od prvih koraka aktualne gradske vlast bilo povećanje broja pročelnika s 5 na 8.

„Gospodarstvo je u sve lošijoj situaciji, tvrtke se zatvaraju, mladi odlaze… Stoga postavljam pitanje gdje su rezultati. Ako se nastavi ovako raditi u Vukovaru uskoro neće biti niti mjesta niti posla za nikoga tko nema člansku iskaznicu HDZ-a“, rekla je Gaća najavljujući kako će uskoro posebno obraditi temu zapošljavanja na vukovarskom bazenu.

Govoreći na ovu temu predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak ukazao je slučaj postavljanja Alena Jakumetovića (HDZ) na mjesto direktora Lučke uprave Vukovar.

„Smijenjena je nestranačka i kvalificirana osoba, koja je dobivala i niz priznanja, a postavljena osoba radi koje je, jer nema potrebnih kvalifikacija, mijenjan i Pravilnik“, rekao je Bošnjak.

Prema njegovim riječima većina pročelnika i direktora gradskih tvrtki bila je iz redova HDZ-a što je, kako je rekao, pokazatelj da je SDP radio drugačije. Tajnik županijskog SDP-a Darko Buljan ukazao je na slučaj postavljanje Hegeduša na mjesto privremenoga ravnatelja nedavno osnovane Interkulturalne škole Dunav.

„Radi o osobi koja je prije nekoliko godina, radi zlouporabe položaja i ovlasti, pravomoćno osuđen. Kakvu poruku na taj način šaljemo djeci kada se jednu takvu osobu postavlja na mjesto privremenog ravnatelja škola koja je u osnivanju“, rekao je Buljan.

Odgovarajući na optužbe iz SDP-a gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (HDZ) kratko je samo rekao kako je posao oporbe da proziva te da su „posebno nervozni pred izbore“. Penava tvrdi kako SDP-u očigledno smeta što nije nastavio raditi kako su oni radili kada su vodili grad.

„Da su radili dobro nikada ne bi izgubili vlast u gradu. Radili su tako da su njihovi čelnici predmet istraga i sudskih postupaka“, rekao je Penava.