Sajam zdravlja od 15. do 17. travnja

VINKOVCI, Jubilarni, dvadeseti Sajam zdravlja održat će se u Vinkovcima od 15. do 17. travnja, a za središnju temu sajma odabrana je Nacionalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom odnosno iskustva u njezinoj inplementaciji o kojima će se na Sajmu zdravlja raspravljati kroz dvodnevne radionice i izlaganja.

“Nacionalna strategija izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom za razdoblje 2007.-2015. završila je s inplementacijom s 31. prosincem 2015. godine i po prvi puta će se, upravo na Sajmu zdravlja, održati evaluacija za sva područja koja su pratila inplementaciju Nacionalne strategije”, kazala je koordinatorica sajma Mandica Sanković.

Također je izrazila zadovoljstvo što će jedan od partnera sajma, pored gostiju iz Mađarske, biti Estonija.

“Veseli nas što uspostavljamo vezu Baltik-Crno more odnosno sjever i jug i to preko Estonije koja nam je jedan od partnera ovogodišnjeg Sajma zdravlja”, kazala je Sanković rekavši kako će kao i prethodnih godina i ovogodišnji Sajam zdravlja imati stručno-edukacijski i izložbeni dio.

Stručno-edukacijski dio održat će se u hotelu “Slavonija”, a izložbeni u dvorani “Barunk Trenk” uz sudjelovanje osamdesetak izlagača iz zemlje i inozemstva.

ĐURO KARALIĆ