Mile Dedaković Jastreb postaje počasni građanin Grada Vukovara

VUKOVAR, Ratni zapovjednik obrane Grada Vukovara Mile Dedaković Jastreb na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, koja će biti održana na Dan grada koji se obilježava 3. svibnja, biti će proglašen počasnim građaninom Grada Vukovara. To je odluka koju je donijelo Gradsko vijeće Vukovara koje je također utvrdilo i listu ostalih osoba i institucija kojima će istoga dana bit dodijeljena razna gradska priznanja. Nagrade za životno djelo, na istoj sjednici, dobiti će Ivan Gotal i posthumno pukovnik Marko Babić. Medalje Grada Vukovara biti će dodijeljene fra Ivici Jagodiću, bojniku Robertu Zadri (posthumno), Darku Pajičiću (posthumno), direktoru PPD-a Pavi Vujnovcu i Siniši Kukiću.  Plakete Grada Vukovara dobiti će Centar za istraživanje ratnih zločina, koji djeluje pri HDLSKL, Sportskom nogometnom klubu Dunav Sotin i Vanji Vidakoviću. Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara, na kojoj je bilo riječi i o šestomjesečnom radu gradonačelnika, gradonačelnik Ivane Penava kazao je kako je mnogo toga napravljeno kao i da su okrenuti neki raniji gospodarski trendovi. Odgovarajući na upite vijećnika Penava je rekao i kako nije zadovoljan radom i rezultatima Turističke zajednice Grada Vukovara kao i Vukovarske razvojne agencije. Donesene su i odluke o prihvaćanju Izvješća o radu i Financijskog izvješća za 2015. godinu Gradske knjižnice Vukovar,Gradskog muzeja Vukovar, Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar i Javne vatrogasne postrojbe Vukovar. Penava je zahvalio i hrvatskom nogometnom reprezentativcu Ivanu Rakitiću koji je donirao 75.000 kuna za obnovu vukovarskog Vodotornja.

„U ime Vukovara i Vukovaraca Ivanu Rakitiću hvala što je prepoznao ovaj projekt i njegovu vrijednost. Hvala Ivanu, a hvala i HNS-u. Prava vrijednost projekta nisu novci nego je ona u simbolici i zajedništvu koje nam je potrebno svima“, rekao je Penava.

Govoreći o projektu obnove Vodotornja Penava je rekao kako je do sada prikupljeno oko 500.000 kuna s tim da tu nisu uračunati rezultati razgovora s gradovima i raznim institucijama koje prije uplate čekaju odluke vijeća, skupština ili rebalanse proračuna. U projekt se do sada uključilo preko 600 pravnih i fizičkih osoba. Ipak, i ovu sjednicu Gradskog vijeća obilježila su pitanja tijekom aktualnog sata gdje su vijećnici postavljali pitanja gradonačelniku o visini cijena za grijanje, najznačajnijim projektima koji su osmišljeni u vrijeme njegovog mandata, apliciranju na EU fondove, neuplaćenim sredstvima radi kojih je Muški odbojkaški klub Vukovar istupio iz natjecanja, broju Vukovaraca koji su napustili Vukovar, priključcima za kanalizaciju… Iduća sjednica Gradskog vijeća Vukovara biti će održana 31. ožujka.

IVAN MATIĆ