Vukovarsko – srijemska županija i dalje bez ijednog slučaja korona virusa

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na konferenciji za novinare načelnik Stožera Civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije Zdravko Kelić kazao je kako do danas kod niti jednoga građanina s područja Županije nije utvrđen korona virus.

„Jučer je testirano 9 osoba na prostoru naše županije i svi su bili negativni. Znači do sada je 47 osoba testirano i svi su negativni. Pozitivnih osoba u našoj županiji, do ovog trenutka – nema! U samoj izolaciji je 912 osoba i ta brojka varira. Jutros smo imali veliki pritisak vozača kamiona, 35 osoba bilo u karanteni. Velika je brojka ali smo izdržali i uspjeli sve kamione posložiti i smjestiti ljude u izolirani prostor, što znači svatko je imao svoju sobu. Posao smo korektno odradili prema njima i time zaštitili građane“, rekao je Kelić.

Kazao je i kako je iznimno važno da prava informacija dođe u pravo vrijeme, da bude točna, jer je važno kako će se građani na terenu ponašati u ovoj situaciji. Dodao je i kako se i iz dana u dan pojavljuje problem kršenja samoizolacije te ukazao i na pritisak koji se pojavio u nedjelju nakon potresa u Zagrebu dolaskom građana grada Zagreba u našu županiju.

„Kontaktirali smo i s ostalim slavonskim županijama koji također imaju sličnu situaciju. Šaljemo apel, kako našim građanima tako i onima koji su došli, neka se ponašaju u skladu s pravilima koja smo uveli. Ozbiljno treba shvatiti situaciju, ostati u svojim kućama, i bilo što je potrebno neka jave u našu ustanovu pa će se pomoći u rješavanju problema. Neke osobe su došle iz drugih županija u našu županiju, a bile su u samoizolaciji te su se javile i to smo mogli riješiti“, rekao je Kelić.

Novinarima se obratio i župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić koji je potvrdio kako na području Županije nema zaraženih.

„Situacija je jako teška ali teško je bilo i u Domovinskom ratu, u poplavi i u migrantskoj krizi. Sve smo pobijedili domoljubljem, razumom i zajedništvom. Mladost je davala živote za Hrvatsku! Nosili su krunicu oko vrata i velikim srcem išli na bojište! Danas svoje domoljublje i ljubav prema svojoj Hrvatskoj pokazuju ostankom u svome domu s krunicom u ruci jer to je najveća pomoć i zahvala nacionalnom Stožeru i medicinskom osoblju, koji se  nadljudskom snagom bore za spas naših života! Hvala im svima!“, rekao je Galić.