Rukometaši PPD Zagreba na rođendanu RK Spačva Vinkovci

Foto: rk-spacva.hr

VINKOVCI, Hrvatski rukometni premijerligaš Rukometni klub Spačva Vinkovci ovoga vikenda na impresivan način obilježiti će 65 godina igranja rukometa u Vinkovcima kao i 60 godina postojanja Drvne industrija Spačva. Danas, u subotu, odigrat će se prvenstvena utakmica s momčadi Moslavina iz Kutine (19 sati) dok se središnji dio proslave priprema za nedjelju. U dvorani u Vinkovačkom Novom Selu u nedjelju prijepodne biti će održano redovito kolo Kadetske lige gdje će uz domaćine, kadete RK Spačva Vinkovci, nastupiti i momčadi Borova, Đakova i NEXE-a. Popodne će seniori domaće momčadi odigrati prijateljsku utakmicu s prvakom Hrvatske PPD Zagreb.

„Ovim putem bih zahvalio Gradu Vinkovcima, Županiji vukovarsko-srijemskoj, DI Spačva kao generalnom sponzoru kluba, koji je s nama od 2004. godine, a bez ova tri čimbenika ne bi bilo ovog što danas imamo. Zahvalio bih svima znanima i neznanima koji su u proteklih 65 godina pripomogli razvoju rukometa u našem gradu“, rekao je čelnik RK Spava Vinkovci Josip Mečić.

Zagrebaši u Vinkovce stižu nakon utakmice SEHA lige u Novom Sadu tako da će vinkovački ljubitelji rukometa imati priliku da vide momčad PPD Zagreba u najjačem sastavu, odnosno, s svim reprezentativcima koji su igrali i na nedavnom Europskom prvenstvu i pod vodstvom trenera Veselina Vujovića.

U sklopu svoje posjete Zagrebaši će posjetiti i Vinkovački muzej, a biti će upriličeno i primanje do župana Bože Galića i gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića.

Utakmica se igra u nedjelju, u dvorani Osnovne škole Bartol Kašić u Vinkovačko  Novom Selu, s početkom u 17 sati. Cijena ulaznica je 30 kuna.

IVAN MATIĆ