Prijevoznike zabrinjava se veći udio stranih prijevoznika na domaćim cestama

VINKOVCI, Prijevozništvo je opterećeno problemima koji su zajednički svim obrtima, a to su visoki troškovi poslovanja, razne administrativne prepreke, nemogućnost naplate potraživanja, česte izmjene zakona i propisa, blokade i ovrhe, nelojalna konkurencija, nedostatni izvori financiranja, ali i specifični problemi struke, istaknuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec na 8. susretu prijevoznika koji je u organizaciji Ceha prijevoznika HOK-a održan u Vinkovcima.
Predsjednik Ceha prijevoznika HOK-a Emilijo Bajlo naglasio je kako veliki broj hrvatskih prijevoznika trenutno posluje s negativnom ili minimalnom profitabilnošću. Također, naveo je, zabrinjava i sve veći ukupni udio stranih prijevoznika u prijevozu roba cestom koji prema nekim procjenama sudjeluju i u izvozu i u uvozu sa oko 40% od ukupnog prijevoza.
„Veliki broj hrvatskih prijevoznika trenutno posluje s negativnom ili minimalnom profitabilnošću. Također, zabrinjava i sve veći ukupni udio stranih prijevoznika u prijevozu roba cestom koji prema nekim procjenama sudjeluju i u izvozu i u uvozu sa oko 40 posto od ukupnog prijevoza“, kazao je dodajući kako je prometni sektor na 4. mjestu po broju radno zaposlenih u Republici Hrvatskoj (8.6 posto) čime zauzima značajan utjecaj na cjelokupno gospodarstvo Republike Hrvatske.
Prijevoznici traže da se temeljen nove Direktive EU o tehničkim pregledima vozila izmJeni Zakon o sigurnosti prometa na cestama na način da se ukinu preventivni tehnički pregledi i obveza homologacije novih i rabljenih vozila proizvedenih i kupljenih u EU kao i da se riješi problem pretovara vozila na način jednake raspodjele odgovornosti između prijevoznika i utovaritelja tereta. Zatraženi su i veći i kvalitetniji poticaji za prekvalifikaciju profesionalnih vozača i lakši ulaz mladih na tržište rada, a ukoliko te mjere ne donesu rezultate traže se veće kvote za zapošljavanje stranih radnika u prijevozu. Među zahtjevima odaslanima iz Vinkovaca je i onaj da se RTV pristojba HRT-u plaća po paušalnom iznosu za sva vozila na godišnjoj razini.
Izneseni su i podaci MUP-a po kojima je u 2015. godini na hrvatskim cestama zabilježeno 32.000 prometnih nesreća, u kojima je poginulo 348 osoba, što je 13% više nego godinu ranije. U strukturi sudionika nesreća, teretna vozila čine 6%, autobusi 3%, a poginulo je 10 vozača kamiona.
ĐURO KARALIĆ