Vinkovački lađari za Vinkovačke jeseni pokreću Mini maraton lađa

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

VINKOVCI, Predsjednik Udruge Vinkovački lađari Stjepan Sertić najavio je kako če u okviru ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni po prvi put pokrenuti i Mini maraton lađa koji će se održavati na Bosutu.

“Pet godina za redom sudjelujemo na Maratonu lađa u Metkoviću. Stoga smo odlučili ove godine nešto slično organizirati i u Vinkovcima. Biti će to maraton lađa koji će se održavati od Krnjaša do novoga mosta”, pojasnio je Sertić koji je o ovom planu izvijestio i župana Vukovarsko-srijemske županije Božu Galića.

Prema planu utrku će započinjati po četiri lađe i one će se utrkivati na dionici diugačkoj 500 metara. Tako će cijeli program trajati nekih četiri sata. Ideja je već sad naišla na odličan odjek tako da imaju već prijavljenih 300-ak veslača iz Hrvatske, BiH i Srbije. Također ove godine ova vinkovačka udruga organizirati će i Mini maraton koji će se održavati u okviru Malih Vinkovačkih jeseni. Na tome maratonu sudjelovati će osobe s invaliditetom. Za sada imaju prijavljeno 200-ak veslača. U planu im je ove godine postaviti Guinnessov rekord za koji će napraviti drveno plovilo dužine 320 metara za 480 lađara.

“Ovo je jedan dobar i simpatičan način kako lađari iz Vinkovaca promoviraju svoju udrugu, grad kao i cijelu županiju. Podržavam sport i aktivnosti udruga koje rade te ćemo im i nastaviti pomagati”, rekao je župan Galić.