Devetu godinu za redom organizirano druženje umirovljenika na Valentinovo

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Grad Vukovar i ove godine je za bračne parove s područja grada, koji imaju 50 i više godina braka, organizirao druženje povodom obilježavanja Valentinova.

Ove godine na poziv grada odazvala su se 53 para kojima je uz svečani ručak, druženje Grad organizirao i druge zabavne sadržaje. Rezanje slavljeničke torte ove je godine pripalo Ivanu i Mariji Bertok, bračnom paru koji se vjenčao prije 66 godina te je ujedno par s najviše godina braka u Vukovaru.

„Svim bračnim parovima koji su se okupili kako bi s nama proslavili Dan zaljubljenih želim još puno godina sretnog zajedničkog života. Svaki brak ima i svojih uspona i  padova, i svakako je velika žrtva, ali ovi ljudi su nam primjer kako je život u dvoje ljepši i lakši, kako mora postojati kompromis i kako je brak blagoslov. Tajna dugovječnog braka zasigurno je prije svega poštivanje svog bračnog partnera“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Kazao je i kako grad Vukovar tijekom cijele godine kroz proračunska razdoblja nastoji osigurati sredstva za umirovljenike. Tako svi umirovljenici preko 65 godina imaju besplatan gradski prijevoz, organiziraju se i posjete Bizovačkim toplicama kao i božićnice ovisno o visini mirovine.