Rotary klub Vinkovci 1937 predstavio rezultate borbe protiv dječje paralize

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora Podružnice Vinkovci-Županja i Rotary kluba Vinkovci 1937., a povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dječje paralize, u Vinkovcima je održano predavanje na temu borbe protiv ove bolesti.

”Rotary klub Vinkovci i inače je prepoznatljiv po svom humanitarnom radu. Članovi kluba su prisegnuli da će kroz svoje služenje profesijom u području gdje djeluju nastojati maksimalno pomoći. Tako u ovome dijelu nastojimo pomoći osobito mladima kroz poticanje donacija za borbu protiv dječje paralize. Tu smo u potpunosti uključeni i to će biti naša trajna aktivnost do iskorjenjivanja ove bolesti”, istaknuo je predsjednik Rotary kluba Vinkovci 1937, Željko Sučić koji je predstavio i “Doprinos Rotary kluba Vinkovci 1937 u suzbijanju polia”.

Predavanje je otvorila dr. Jadranka Korda, infektologinja s Odjela za zarazne bolesti Opže županijske bolnice Vinkovci na temu “POLIO – jučer i danas”, a o ulozi Rotary Distrikta u suzbijanju virusa polia, govorili  članovi kluba. Asistent guvernera Rotary Distrikta 1913 Hrvatska, Ivan Muškulin, osvrnuo se na “Ulogu Rotary Internationala u iskorjenjivanju virusa te opake bolesti s posebnim osvrtom na Distrikt 1913 Hrvatska”.