Gradsko vijeće Vukovara donijelo odluku o prodaji Hotela Dunav

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kako smo i najavili prije nekoliko danas Gradsko vijeće Grada Vukovara donijelo je odluku o prodaji nekadašnjeg Hotela Dunav. Ovaj objekt je već godinama izvan funkcije te kontinuirano propada s tim da neki njegovi dijelovi su i opasni po osobe koje bi se zatekle u njegovoj blizini. Hotel je tijekom proteklih godina promijenio nekoliko vlasnika da bi ga Grad Vukovar, za 10 milijuna kuna, kupio početkom godine. Danas, nekoliko mjeseci kasnije većinom glasova Gradsko vijeće donijelo je odluku o prodaji hotela za što će biti raspisan i javni natječaj. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ponovio je kako za sada ne može reći tko su inozemni potencijalni investitori koji su zainteresirani za kupovinu hotela.

“Možemo samo reći kako se radi o ozbiljnoj inozemnoj tvrtci koja se već bavi hotelijerstvom. Nadamo se kako će sve ispasti dobro i da će hotel biti obnovljen što će značiti i nova radna mjesta u gradu. Početna cijena hotela iznosi 10,7 milijuna kuna “, rekao je Penava.

Planirano je da se hotel obnovi i prenamijeni u Društveno obrazovni centar Dunav koji bi korisnicima nudio niz sadržaja. Za obnovu hotela iz Intervencijskog plana planirano je bilo 35 milijuna kuna.

U isto vrijeme oporba misli kako se ne radi o dobrom poslu za Grad Vukovar.

„I prilikom kupovine SDP je upozoravao da je ta odluka pogrešna te da primarna djelatnost grada nije kupovina takvih objekata. I sada izražavamo skepsu jer kupujemo hotel, a ne zna se što će biti s njim. Vjerovali smo i prošlom investitoru i ništa se nije dogodilo“, rekla je vijećnica SDP-a Biljana Gaća.

Sličnog mišljenja je i vijećnik Živoga zida Pavao Josić koji je rekao kako su kupovina i sada prodaja hotela dokaz kako se političari ne snalaze u takvim stvarima jer ne dolaze iz poduzetništva.

„Preveliki su nameti, loša klima vlada u poduzetništvu te mislim da nitko ozbiljan neće doći ovdje kako bi poslovao u takvim uvjetima“, rekao je Josić.

Mirjana Semenić Rutko, koja je vijećnica stranke Rada i solidarnosti – Milan Bandić 365, kazala je kako je u Vukovar dolazilo puno investitora privučeni povoljnim uvjetima koje nudi Područje od posebne državne skrbi što su iskoristili, otišli i ostavili za sobom niz nezaposlenih.

„Bojim se kako će se nešto takvo opet dogoditi. Nemam puno povjerenje“, rekla je Semenić Rutko.