Međunarodno natjecanje u pikadu slijepih i slabovidnih osoba

Foto: Lions klub Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji Lions kluba Vukovar u vukovarskom Hotelu Lav održan je tradicionalni, peti po redu, Međunarodni humanitarni turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe. S ovim turnirom obilježen je i Međunarodni dan bijelog štapa koji se inače obilježava 15. listopada.

„Pomoć slijepim i slabovidnim osobama glavno je područje djelovanja svih lionsa svijeta“, rekla je tom prilikom predsjednica Lions kluba Vukovar Mirjana Semenić Rutko.

Tajnik vukovarskih lionsa Željko Đekić istakao je da kao aktivni članovi zajednice svi moramo raditi na tome da se slijepe osobe prestanu diskriminirati i podcjenjivati te da su slijepe i slabovidne osobe punopravni članovi naše zajednice.

Na turniru u Vukovaru sudjelovalo je šest ekipa slijepih i slabovidnih osoba iz 4 zemlje: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Pobjednik ovogodišnjeg turnira u pikadu za slijepe osobe – Vukovar 2018 je četveročlana ekipa slijepih i slabovidnih osoba iz Živinica (BiH) u sastavu Jasmin Jašarević, Senad Aljić, Ibrahim Tursunović i Sevludin Kahrimanović. Drugo mjesto osvojila je ekipa iz Beograda (Jovanka Lukić, Rajko Petrović, Stefan Janjić i Stefan Mitrović), a treće mjesto zauzela je ekipa iz Vinkovaca koja se natjecala u sastavu Miroslav Bebek, Ratko Nonković, Jadranka Šarić i Ana Klišanić.

Ovim povodom postavljen je bio i štand u središtu Vukovara na kojem je Udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije građanima predstavila pomagala s kojima se slijepi i slabovidni služe te suvenire koje sami izrađuju.