Rotary klub Vukovar 1932. i službeno počeo s radom

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U dvorani Dvorcu Eltz održana je svečana proslava chartera novoosnovanog Rotary kluba Vukovar 1932. koji će se u svom radu isticati pomaganjem građana u potrebi te koji će provedbom brojnih aktivnosti i projekata biti posvećen humanim ciljevima.

„Prvi Rotary klub u Vukovaru osnovan je još 1932. godine i bio je to jedan od prvih Rotary klubova u tadašnjoj državi. Najveći njihov uspjeh u radu, koji je trajao sve do početka 2. Svjetskog rata, bilo je podizanje sirotišta u Vukovaru. Rotary klub Vukovar charter povelju o osnivanju dobio je 2. lipnja ove godine. Klub trenutno broji 20 članova i kroz svoj rad i razne projekte educirati i pomagati mlade ljude, ljude u potrebi, talente“, rekao je predsjednik Rotary kluba Vukovar 1932. Željko Belec.

Svečanosti chartera prisustvovala je i guvernerka Districta 1913. Croatia Ljiljana Trstenjak koja je rekla kako su članovi vukovarskog Rotary kluba ušli u obitelj koja broji oko 1,2 milijuna ljudi širom svijeta. U Hrvatskoj trenutno djeluje 67 Rotary klubova s 1596 članova.

„Što je veći broj članova, više dobra možemo učiniti. Rotary klubovi nastoje pomagati projekte koji su na dobrobit cijele zajednice“, rekla je Trstenjak.

Svečanosti u Vukovaru prisustvovao je i bivši guverner Districta Danijel Jozić koji je i kum Rotary kluba Vukovar 1932. On je istakao kako su članovi vukovarskog kluba prošli kroz zahtjevnu i intenzivnu edukaciju te da je siguran kako će Rotary klub Vukovar 1932. istaknuti se u svome radu i djelovanju.

„Grad Vukovar uvijek podržava sve što je na dobrobit građana i grada kao takvog. Isto tako Grad Vukovar uvijek je prepoznao i podržao dobre namjere i ciljeve kojima teži i Rotary klub, a to je okrenutost i usmjerenost ka dobrobiti građana, zadovoljavanje društvenih potreba te neizostavna humanitarna narav i pomoć onima koji su u potrebi. Vjerujem kako je ovo početak lijepe i uspješne priče koja će doprinijeti građanima i gradu Vukovaru“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.