SDP: Razvojnih projekata nema ili su zakasnili, a razlog tome su nerad i nestručnost

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na konferenciji za novinare SDP Vukovarsko – srijemske županije još jednom je ukazao da, kako oni tvrde, da Vukovarsko – srijemska županija nema kvalitetnih projekata koji bi doprinijeli razvoju županije i samim tim ostanku građana u ovome dijelu Hrvatske. Reakcija je to na tematsku konferenciju Vukovarsko – srijemske županije na kojoj su predstavljeni razvojni projekti, a koje se planira provesti u razdoblju 2021.-2027. godina.

„Spominju se nekakvi razvojni projekti vrijedni 1,7 milijardi kuna iako je svima jasno da su ti projekti, ako ih uopće i ima, zakasnili jer su mnoge sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane i novci iz toga fonda podijeljeni. Podsjećamo kako je na nedavnoj sjednici Savjeta u Vukovaru za Vukovarsko – srijemsku županiju odobreno 4,5 milijuna kuna iako smo svi svjedočili sjednicama Vlade u drugim gradovima i županijama kojima su odobreni projekti vrijedni i po nekoliko milijardi kuna“, rekao je predsjednik SDP-a Vukovarsko – srijemske županije Željko Sabo.  

Dodao je i kako prije bilo kakvih konkretnih službenih podataka od državnih institucija, vezanih za gospodarstvo, duboko su uvjereni kako će rezultati za Hrvatsku i Vukovarsko – srijemsku županiju oni biti poražavajući.  Kao osnovne razloge ovoj situaciji Sabo vidi u nedostatku projekata od strane lokalnih i županijskih vlasti.

„Kada bih ja bio premijer i dolazio bih u Vukovar ne bih se želio crveniti radi toga jer nema gradskih projekata, a ja sam spreman dati 2-3 milijarde kuna. Ljude koji ne rade svoj posao treba javno prokazati. Kako projekata nema onda naša županija dobije 4,5 milijuna kuna. Stoga se pitam koliko nas treba otići iz županije i koliko ostati s ovakvom razvojnom politikom kakvu vode općinske, gradske i županijske vlasti“, istakao je Sabo.

Komentirajući predstavljene razvojne projekte županije postavio je pitanje kako je moguće govoriti o nekakvom razvoju drvne industrije kada je još nedavno Vlada RH odbila potencijalnom talijanskom investitoru, koji je želio otvoriti pogon u Vukovaru, osigurati potrebne količine drveta. Sabo tvrdi kako su slavonske šume isječene i devastirane. Komentirao je i nedavno potpisani ugovor o modernizaciji željezničke pruge Vukovar – Vinkovci postavljajući pitanje što će taj projekt donijeti za građane tih gradova osim što će putovanje skratiti za nekoliko minuta.