Započinje naplata parkiranja na Olajnici, stanari i građani do 1. veljače imaju rok za prilagodbu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, S 1. siječnjem 2020. godine stanovnici vukovarskog naselja Olajnica dobili su obavijest od gradske tvrtke Komunalac kako započinje naplata parkinga u tome naselju. Kako stoji u službenoj obavijesti Komunalca sukladno odluci Grada Vukovara od dana 1. siječnja 2020. godine uvodi se naplata parkiranja za osobna vozila na području naselja Olajnica.

„Obzirom da poduzeće Komunalac d.o.o. vrši uslugu naplate parkiranja, ovim Vas putem obavještavamo da se naplata počinje vršiti s datumom 2. siječanja 2020. godine. Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite u poduzeće Komunalac d.o.o. na adresi Sajmište 174., 32 000 Vukovar, na službeni telefon za korisnike 032/ 638-757 ili putem elektroničke pošte na e-mail komunalac-vu@komunalac-vu.hr“, stoji u obavijesti Komunalca.

Građane ovoga vukovarskog naselja obavijest iz Komunalca je razljutila. Smatraju kako nije u redu da obavijest o naplati parkiranja dobiju 1. siječnja, a da naplata započinje dan poslije. Isto tako smatraju i kako je godišnja karta za stanare od 550 kuna preskupa te da bi stanari trebali plaćati manje. Najavljuju i pisanje peticije koju bi proslijedili Gradu Vukovaru i Komunalcu.

Komentirajući te navode direktor Komunalca Igor Štrangarević za press.032 rekao je kako se obavijest građanima nije mogla tehnički slati ranije jer ju je Gradsko vijeće usvojilo na svojoj posljednjoj sjednici održanoj pred Božić prošle godine. Poslije izglasavanja postoji vrijeme kada donesena oduka postaje valjanja, a pri tome je Komunalac tvrtka koja samo izvršava naloge Grada.

„Kada je riječ o naplati s obzirom da je prvi mjesec i da je Odluka donesena dan prije Badnjaka te je 2. siječnja stupila na snagu do kraja ovoga mjeseca nećemo nikoga kažnjavati niti je itko dužan platiti kartu. Do kraja siječnja će biti nekakav rok prilagodbe za sve građane toga dijela grada. Kada je riječ o cijeni mjesečna cijena karta za stanare, po povlaštenoj cijeni, iznosi 50 kuna, a godišnja 550 kuna. To je cijena koja se plaća i u drugim dijelovima grada na području 2. zone u koju spada i Olajnica“, rekao je Štrangarević.