Penava posjetio prvo rođenu bebu u vukovarskoj bolnici u 2020. godini

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Marta Ozdanovac prva je beba koja je rođena u 2020. godini u vukovarskom rodilištu. Marta je rođena u 2.12 sati pa je tako i prva beba rođena i u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Tim povodom majku Maru Ozdanovac i Martu u vukovarskoj bolnici posjetio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zajedno s ravnateljicom Opće županijske bolnice Vukovar Vesnom Bosanac. Tom prilikom Penava je Martu i Maru Ozdanovac darivao cvijećem, poklonima i polon bonom u vrijednosti od 1.500 kuna.

„Veseli me činjenica da se mladi Vukovarci odlučuju za osnivanje obitelji i ostanak u našem gradu. Vijest da je u vukovarskom rodilištu rođena prva beba u Vukovarsko-srijemskoj županiji ove godine, svima nam je uljepšala početak godine. Darivanje prvorođene bebe, ali i svih ostalih beba u godini, jedna je lijepa gesta kojom se iskazuje dobrodošlica i radost zbog dolaska na svijet naših najmlađih sugrađana“, rekao je Penava.

Kazao je i kako je Vukovar dobio svoju novu sugrađanku i da ga to iznimno raduje jer na neki način svjedočimo obnovi života u Vukovaru.

„Ovo je nešto pozitivno, novo rađanje, novi Vukovarci, nove generacije, nova vjera i nova nada i zbog toga smo jako sretni. Zadovoljstvo je tim veće jer je majka moja bivša učenica kojoj sam predavao u srednjoj školi i veseli vidjeti da stvari idu svojim tijekom, odnosno da djeca postaju mladi ljudi koji osnivaju obitelji. To je ono što čini jedan prirodni ciklus i čini nas zadovoljnima jer možemo svjedočiti tim lijepim i pozitivnim procesima u našem gradu“, rekao je Penava.

Ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar Vesna Bosanac rekla je kako vukovarska bolnica pruža najbolju uslugu svim pacijentima, a to su prepoznali i mnogi roditelji, ne samo iz Vukovara nego i iz šire okolice koji se odlučuju svoje dijete na svijet donijeti upravo u Vukovaru. To je doprinijelo da se brojka novorođene djece u vukovarskom rodilištu unazad dvije godine kreće oko 400, a do današnjeg dana u 2020. godini obavljena su već 4 poroda.