HPD Cibalia: U 2017. uz nove izlete i planinarska škola

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Hrvatsko planinarsko društvo (HPD) Cibalia Vinkovci prošle je godine ostvarilo tridesetak izleta kojima se odazvala većina od ukupno 58 članova toga društva, starog tek nešto više od godinu dana, a planovi za ovu godinu predviđaju nastavak započetih aktivnosti uz željeno povećanje broja članova, rečeno je, između ostalog, na godišnjoj skupštini toga planinarskog društva održanoj u ponedjeljak u Velikoj gradskoj vijećnici u Vinkovcima.

Predsjednik Društva Igor Nađ podsjetio je kako je 25 članova Društva ujedno i u članstvu Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Stanice Vinkovci.

“Mogu reći kako je stoga dobar dio naših članova aktivan kako u planinarenju, tako i u spašavanju ljudskih života”, kazao je dodajući kako je plan Društva ove godine učlaniti barem jednog novog člana “kako bi potvdili da radimo dobro”.

Podsjetio je kako je HPD Cibalia ove godine već sudjelovalo na dva izleta, na Jankovac i u Kutjevo, a za nedjelju, 29. siječnja u pripremi je izlet u Gazije na obroncima Krndije. Za veljaču i ožujak u planu je i održavanje planinarske škole uz provjeru teorijskog i praktičnog znanja te nastavak sudjelovanja u planinarskim izletima diljem Hrvatske među kojima i na tradicionalnom Papučkim jaglacima, naveo je Nađ.