Razmimoilaženja u koaliciji DP-HS: Penava prozvao suvereniste za krađu ideja i manipulacije

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Još donedavno koalicija Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista u Vukovaru izgledala je čvrsto. Sve se promijenilo s predstavljanjem službenog plakata Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine pa su Hrvatski suverensti izašli i u javnost sa svojim prijedlogom da na službenom plakatu budu grbovi svih šest postrojbi koje su 1991. godine branile Vukovar.

Razmimoilaženja koalicijskih partnera su nastavljena i na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je gradonačelnik Vukovara i predsjednik DP-a Ivan Penava najavio kako će na Dan sjećanja na zgradi gradske uprave bitir izvješen veliki plakat sa amblemima svih ratnih postrojbi, koje su sudjelovale u obrani Vukovara. Na novinarski upit je li taj plakat na tragu prijedloga suverenista I izlaženje njima u susret Penava je rekao da je to prvi plakat koji je naručen.

“Sve izjave političkih aktera i lokalnih i državnih  i ovih što ste spomenuli su čista krađa ideja i manipulacija. Sve je to izradio Savjet za branitelje. Javili su se akteri koji su u svojoj bezidejnosti i strahu manipulirali činjenicama”, rekao je Penava.

Tko je sve znao za drugi plakat za sada se ne zna ali je poznato kako je ovo prvi put da je Penava spomenuo postojanje drugog plakata koji će biti istaknut na zgradi gradske uprave. Za komentar izjave Penave upitali smo i zamjenika gradonačelnika Vukovara Filipa Sušca, koji je predsjednik vukovarskih suverenista, koji je kratko odgovorio da nema namjeru komentirati i politizirati u tjednu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

“Sveti su Dani pred nama kada se trebamo pokloniti 2717 ubijenih žrtava Vukovara. Za politiziranje i političko prepucavanje nije ni mjesto ni vrijeme”, poručio je Sušac.