Iz Dubrovačko-neretvanske i ove godine u Vukovarsko-srijemsku županiju stiglo 10 tona mandarina

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Iz Dubrovačko-neretvanske danas je u Vukovarsko-srijemsku županiju stigao kamion s 10 tona mandarina koje je, po dolasku u Vukovar, županu vukovarsko-srijemskom Damir Dekaniću uručio župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

„Svake godine, malo prije Božića, u vrijeme berbe mandarina, naša Županija donosi poklon Vukovarsko-srijemskoj županiji, Caritasu i svima onima kojima je pomoć potrebna. To je lijepa tradicija koju sam započeo kao župan, kada sam nastupio na tu dužnost, u svom prvom mandatu. I evo traje do danas, a držati ćemo se toga zasigurno i dalje“, kazao je dubrovačko-neretvanski župan Dobroslavić.

“U Domovinskom ratu proživjeli smo sličnu sudbinu, naravno Vukovar je prošao puno krvavije i puno teže, mi to naravno cijenimo, kao i svi koji Vukovar doživljavamo kao jednu Hrvatsku svetinju. Želim reći da mi je uvijek drago doći ovdje. Svake godine dolazim u Vukovar na obilježavanje 18. studenog, pokloniti se žrtvi Vukovara, jer Vukovar je jedan od najljepših gradova Hrvatske. Na to smo svi ponosni, i svi smo mi Vukovarci“, ustvrdio je.

Župan Dekanić, zahvalio se na donaciji koju je odmah proslijedio volonterki Caritasa Vukovarskog dekanata Ivani Marinić.

„Već četrnaesta godina traje donacija mandarina iz prijateljske nam Županije, a u simboličnoj razmjeni darova i mi uzvraćamo jedan šleper s 10 tona jabuka Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ono što je bitno – žele pokazati empatiju za ovaj dio Hrvatske, te pokazati odnos prema Vukovaru, što Dubrovačko-neretvanska županija, a posebno župan Nikola Dobroslavić, čini uporno svake godine. Dolaze ne samo donijeti dar, nego i nazočiti dolaskom 18.studenog, na obilježavanje stradanja Vukovara, kao i na obilježavanje Dana Županije i Vinkovačkih jeseni“, kazao je Dekanić.

Dodao je kako se iz toga rodila jedna jako lijepa suradnja između dviju županija, koja u svim akcijama donosi plodove.

„Imamo što naučiti od Dubrovačko-neretvanske županije gdje se u ovom trenutku živi bolje, živi lakše, barem s našeg kuta gledanja, a u nekim procesima su otišli daleko ispred nas i njih želimo dostići te razmjenjujemo iskustva ne samo u radu Županije nego i u radu Razvojne agencije, javnih ustanova i sl. Nadamo se kako će ova suradnja potrajati još dugo i nakon naših mandata, a ova povezanost svjedoči kako bez zajedništva ne bi bilo moguće nastaviti suradnju na svim područjima“, kazao je Damir Dekanić.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija