Pupovac: Očekujemo tri mjesta u Hrvatskom saboru

VUKOVAR, U sjedištu Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), u Vukovaru, održava se sjednica Glavnog odbora i Skupštine na kojoj su glavne teme vezane za predstojeće Parlamentarne izbore. Središnja tema bila je rasprava oko imena kandidata koji će biti na manjinskoj listi ispred SDSS-a. Naime, za razliku od prošlih izbora SDSS će svoje kandidate imati samo na manjinskoj listi. Kako doznajemo iz redova SDSS-a kandidati na listi će biti Milorad Pupovac, Mile Horvat i Boris Milošević.

„Očekujemo da SDSS i nakon izbora 11. rujna ima tri svoja člana u Hrvatskom saboru“, rekao je zamjenik predsjednika SDSS-a Milorad Pupovac.

Na sjednici najviših tijela stranka nije bilo razgovora o tome koja će opcija, nakon izbora, biti podržana od strane SDSS-a. Po riječima Pupovca odluka o tome biti će donesena nakon izbora i u dogovoru s preostalim manjinskim predstavnicima u Saboru.

„Pokušat ćemo utjecati da se sastavi što je moguće stabilnija i bolja Vlada. Iskustvo kratkotrajnosti, nestabilnosti i eksperimentiranja s Vladom, kakvog smo bili svjedoci, moralo bi definitivno biti iza nas jer je Hrvatska na taj način izgubila previše vremena. Ako se dogodi da ponovimo taj eksperiment biti će to golema šteta za Hrvatsku i veliki gubitak za sve političke stranke“, zaključio je Pupovac.

IVAN MATIĆ