51. Vinkovačke jeseni: Od Zaka i Psihomodo Popa do Brazilca Renata Cohena i dalmatinskih klapa

VINKOVCI, Ovogodišnje, 51.Vinkovačke jeseni, osim u folklornom smislu, ponudit će i niz zanimljivih događanja zabavnog karaktera te će Vinkovčani i njihovi gosti u vrijeme održavanja ove manifestacije, od 9. do 18. rujna, imati prigodu uživati u brojnim poznatim imenima zabavne i urbane domaće i strane glazbene scene.

Na pozornicu u Glavnom šatoru Vinkovačkih jeseni prvi će 9. rujna stati Ivan Zak, a koncerte će još održati i Psihomodo Pop, Punčke i Revolušn, zatim Mladen Grdović, Jole, Lidija Bačić, te Zlatko Pejaković. U subotu 10. rujna održat će se 11. Elektronski party, koji će okupiti velika međunarodna, ali i domaća imena: Renato Cohen, Marina Karamarko, Zlatnichi i Sasskia. U utorak, 13. rujna u Vinkovcima će gostovati klape, sudionici Festivala dalmatinskih klapa Omiš, a 51. Vinkovačke jeseni prigodnim nastupom zatvorit će Folklorni ansambl Lisinski iz Vinkovaca, koji će sa svojim gostima proslaviti 65 godina postojanja.

Urbane jeseni i ove će godine biti vrlo bogate. Uz već tradicionalni Graffiti Jam, Međunarodno breakdance natjecanje, Breakdance radionicu za mlade i Elektronski party Vinkovačkih jeseni, održat će se i 3d Street Art, odnosno crtanje 3D slika na ulici, a sve će biti začinjeno Star Wars vikendom. Mladi će se tako moći družiti s likovima iz vjerojatno najpoznatijeg ZF serijala na svijetu.

Cijeli program 51. Vinkovačkih jeseni možete pronaći ovdje.

ĐURO KARALIĆ