Milorad Pupovac: Koliko znam Dan pobjede se obilježava samo u Kninu

VUKOVAR, Tijekom svoje posjete Vukovaru, gdje je nazočio sjednici Glavnog odbora i Skupštini SDSS-a, zamjenik predsjednika SDSS.a Milorad Pupovac još jednom je prokomentirao događanja na proslavi dana pobjede u Kninu. Prema njegovim riječima zbog načina kako je ove godine proslavljen ovaj blagdan i njemu i SDSS-u je teško sudjelovati u takvoj manifestaciji.

„Nitko na takvome obilježavanju ne bi trebao sudjelovati kome je stalo do ove zemlje, Ustava i zakonitosti kao i čestitih ljudi i njihovoga doprinosa u borbi za mir i slobodu u Hrvatskoj. Osramotili su mnoge koji su s svojim životima i časti borili se za drugačiju Hrvatsku, a ne onakvu kakvu su pojedinci tamo manifestirali i zagovarali“, rekao je Pupovac.

Odgovarajući na novinarski upit o razlozima još jednoga nedolaska predstavnika srpske nacionalne manjine na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Vukovaru Pupovac je rekao kako nije upoznat s time te da, koliko on zna, taj blagdan se obilježava samo u Kninu.

IVAN MATIĆ