Prvi ovogodišnji riječni kruzer pristao kod Vukovara

Turisti u Vukovaru
Foto: Ivan Matić

VUKOVAR,Već godinama Vukovar je poznat kao grad koji iz godine u godinu posjećuje sve veći broj riječnih kruzera sa turistima iz cijeloga svijeta. Danas je kod Vukovara pristao kruzer „Ariana“ sa turistima iz SAD-a, Engleske i Irske, a koji je prvi ovogodišnji kruzer koji je pristao u Vukovar.

„Prošle godine imali smo pristajanje 231 kruzera sa preko 30.000 turista. Ove godine, prema podacima Lučke uprave, kod Vukovara će pristati 318 kruzera sa turistima iz cijeloga svijeta. Posljednji ovogodišnji kruzer pristati će 18. studenoga“, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić.

Povodom pristajanja prvoga ovogodišnjeg kruzera Grad Vukovar i Turistička zajednica Grada Vukovara organizirali su doček za turiste. Bili su tu tamburaši, a turistima su dijeljeni i letci o Vukovaru. Vlasnici OPG-ova i udruge ponudili su im razne slavonske delicije poput kulena, sira, meda, langošica, vina, rakija…

„Gosti sa kruzera u Vukovaru posjećuju Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture, memorijalna mjesta kao i barokni centar grada. Za ovu godinu posjet Gradskom muzeju Vukovar najavili su gosti sa 63 broda, dok se u Muzeju vučedolske kulture očekuje 17 grupa“, rekla je Sekulić.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić istakla je kako Vukovar sa sve boljim turističkim rezultatima postaje regionalni centar kada je riječ o kontinentalnom turizmu.

„Raduje nas sve veći broj pristajanja kruzera i turista ali i činjenica da se oni sve više zadržavaju u Vukovaru jer imamo široku paletu turističkih proizvoda. Jedan smo od rijetkih gradova sa dva muzej, a tu je i naša barokna jezgra kao i memorijalni dio“, rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.