Hrvatski suverenisti iz Vukovara krenuli u pretkampanju za europarlamentarne izbore

Foto: HRV

VUKOVAR “Iz Vukovara krećemo u pohod ne samo prema Bruxellesu nego prema promjenama u Hrvatskoj”, poručeno je s javne tribine koja je u petak navečer održana u Vukovaru u organizaciji političke platforme Hrvatskih suverenista koje čine političke stranke Hrvatska konzervativna stranka (HKS),  HRAST te građanske inicijative Istina o istambulskoj i Hrvatski bedem.

„Hrvatskoj je potrebna suverenistička politika u Europskom parlamentu. Protiv smo uvođenja eura jer je to prerano, a Hrvatska se krvavo izborila za svoju državu pa i nacionalnu valutu da bi je se tako lako odrekla. Potrebno je oštrije nastupiti prema Srbiji i njenom pristupu Europskoj uniji dok god se ne riješe sva otvorena pitanja, od granica do pitanja nestalih, povrata kulturnog blaga i ratne odštete“, kazao je predsjednik HKS-a Marijan Pavliček.

Europarlametarna zastupnica i potpredsjednica HKS-a Ruža Tomašić, u susret predstojećim europarlamentarnim izborima, pozvala je Vukovarce da daju glas “onome tko je radio za hrvatske interese, onome tko nije išao u Bruxelles po mišljenje nego sa svojim mišljenjem”.

Sudjelovali su i Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik i dopredsjednik HRAST-a, Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a, te umirovljeni general Željko Sačić.