Započinje sanacija Ulice Ive Tijardovića u Vukovaru

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i i predsjednik Uprave Osijek-Koteks d.o.o. Zoran Škorić potpisali su Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji nerazvrstane ceste u Ulici Ive Tijardovića. Radi se o projektu vrijednom preko 2,4 milijuna kuna, a on predviđa rekonstrukciju ceste, parkirališta, pješačke, biciklističke staze i javne rasvjete sa kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, s uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala, nosivim i habajućim slojevima asfalta, novim zatvorenim sustavom oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.

Napomenuto je kako ukupna površina ceste koja se uređuju iznosi 2.152,00m 2, parkirališta 298,00m 2, pješačke staze 497,00m 2 i biciklističke staze 270,00m 2 ukupna dužina uređene prometnice iznosi 291,00m 2.

„U prigodi potpisivanja ugovora na sanaciji prometnice i javnih površina u Ulici Ive Tijardovića, postojećoj prometnici koja je po svojim dimenzijama, ali i sadržajno na niskom stupnju usluga i sigurnosti, ovim zahvatom pružiti će se izgled i funkcionalnost kakvu bi trebala imati s obzirom na povećani broj stanovnika u tom području. Poznata je prisutnost novogradnje na tom području, planirano je ukupno 6 identičnih višestambenih objekata, a taj dio grada planira se urbanizirati do kraja, pružiti mu izgled i funkcionalnost kakvu bi trebao imati s obzirom na povećani broj stanovnika u tom području”, rekao je Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Dražen Čulig, naglasio je kako će pored sanacije cijele prometnice biti izgrađeno i 25 novih parkirališnih mjesta, obzirom da su postojeća nedostatna zbog blizine Memorijalnog centra Domovinskog rata, kao i postavljanje kvalitetne i modernizirane led rasvjete, proširenje nogostupa i biciklističkih staza.