Nastavljaju se radovi na projektu Agomeracije vinkovačkog vodovoda

Foto: Vinkovački vodovod i kanalizacija

VINKOVCI, Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. provodi projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ čijom će se realizacijom uspostaviti veća priključenost stanovništva na sustav javne odvodnje.

Projekt obuhvaća rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove mreže te radove na izvedbi pripreme za kućne priključke. Radovi se istodobno odvijaju u 11 naselja: Vinkovcima, Mirkovcima, Andrijaševcima, Rokovcima, Otoku, Komletincima, Privlaci, Ivankovu, Retkovcima, Cerni i Šiškovcima. Više informacija o radovima koji se izvode tijekom mjeseca kao i sve ostale podatke i informacije o projektu aglomeracije korisnici mogu pronaći na web stranici www.aglomeracija.vvk.hr Trenutno korisnici mogu vidjeti koji su radovi i u kojim naseljima planirani u srpnju. Na stranici korisnici mogu pronaći i informaciju na koji način mogu ostvariti pravo na pripremu za izgradnju kućnog priključka i koja im je sve dokumentacija potrebna za to. Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. moli stanovništvo za strpljivost i razumijevanje kako bi se radovi mogli nesmetano odvijati.

U sklopu EU sufinanciranog projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ tijekom srpnja 2019. godine izvodit će se sljedeći radovi (prema naseljima, gradovima i općinama):

Andrijaševci, Rokovci

  • u Kunjevcima (Rudine) nastavljaju se radovi na gravitacijskom cjevovodu.
  • Radovi na gravitacijskom cjevovodu trajat će i u Zagrebačkoj ulici i ulici Kralja Zvonimira a nastavit će se i radovi na izvedbi pripreme za kućne priključke.

Privlaka

  • u Ulici Falićevci i dalje će trajati radovi na tlačnim i gravitacijskim cjevovodima te priprema za kućne priključke

Cerna

  • U Kolodvorskoj ulici, ulici Ljudevita Gaja i ulici Velika Cerna izvode se radovi na izvedbi pripreme za kućne priključke.

Mirkovci

  • U Vukovarskoj ulici (kod budućeg kružnog toka) nastavit će se s radovima na gravitacijskom cjevovodu kao i s radovima na izvedbi pripreme za kućne priključke.

Ivankovo

  • U ulici A. G. Matoša će se također izvoditi radovi na gravitacijskom cjevovodu te će se nastaviti radovi na izvedbi pripreme za kućne priključke.

Tvrtka „Vinkovački vodovod i kanalizacija“ moli stanovništvo za strpljivost i razumijevanje kako bi se radovi mogli nesmetano odvijati.

Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 384 milijuna kuna od čega se na EU sufinanciranje odnosi više od 272 milijuna kuna.