Župan Galić donio odluke o proglašenju elementarnih nepogoda

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić donio je odluke o proglašenju elementarne nepogode za dijelove županije koji su u nedjelju, 7. srpnja, bili pogođeni jakim nevremenom.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode od olujnog i orkanskog vjetra proglašena je za područja općina Drenovci, Gunja i Stari Mikanovci dok je Odluka o proglašenju elementarne nepogode tuče proglašena za područja općina Borovo, Cerna, Tordinci, Trpinja, Vrbanja i Grada Vukovara.

U odlukama stoji kako sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda obvezuju se gradska/općinska povjerenstva unijeti prve procjene štete u Registar šteta u zakonom propisanom roku. Odluke stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se u Glasniku Vukovarsko-srijemske 2upanije.

Građani će po objavi Odluke i njenog stupanja na snagu trebati se javiti u sjedišta općina i gradova kako bi tamo donijeli potrebnu dokumentaciju i prijavili nastalu štetu. Potom će na teren izaći općinska i gradska povjerenstva kako bi utvrdila razinu šteta. Na osnovu tih procjena građani bi trebali dobiti određena sredstva kako bi dijelom ili u cijelosti pokrili nastalu štetu.