Provale, požari i dvije prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama obilježile protekli vikend

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su u subotu, 25. studenog, u Županji zabilježene dvije provale u obiteljske kuće. U poslijepodnevnim satima provaljeno je u obiteljsku kuću 48-godišnjaka u ulici M.P. Katanića te u obiteljsku kuću 38-godišnjaka u Dubrovačkoj ulici. Otuđeno je više tisuća kuna odnosno nakit.

Tijekom noći 26. studenog izbio je požar na pomoćnoj zgradi uz obiteljsku kuću u Vrbanji. Požar su ugasili vatrogasci DVD Vrbanja. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. U požaru je oštećeno krovište i unutrašnjost prostorije. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Očevidom je utvrđeno kako je požar nehajno izazvan.

U nedjelju, oko 13,25 sati, izbio je požar na krovištu obiteljske kuće u Ceriću. Požar su ugasili vatrogasci DVD Nuštar, a u njemu nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara građevinski nedostatak prilikom postavljanja metalnog dimnjaka neposredno uz krovnu gredu. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, četiri prometne nesreće u kojima je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno(Drenovci, Ivankovo, Vođinci, Nijemci) te dvije prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama.Jedna od njih dogodila se u subotu, oko 7,00 sati, u kojoj je sudjelovo 17-godišnjak iz Đurića i to prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. On je upravljao osobnim automobilom „BMW“, županjskih registarskih oznaka, i kretajući se cestom Đurići–Drenovci iz smjera Đurića. Prije ulaska u Drenovce izgubio je nadzor nad vozilom te je sletio u odvodi kanal. U prometnoj nesreći 17-godišnjak je lakše ozlijeđen dok je 12-godišnji putnik u vozilu, iz Đurića, teže ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je 17-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

U nedjelju, oko 14,30 sati, u Markušici 50-godišnjak iz Gaboša je upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u 85-godišnjakinju iz Markušice, koja je prelazila kolnik, na mjestu gdje nije obilježen pješački prijelaz. Uslijed udara i pada na tlo, 85-godišnjakinja je teže ozlijeđena.