Pokrenuta internetska platforma NYD.care za besplatne video-konzultacije sa liječnicima

Foto: koronavirus.hr

ZAGREB, Tehnološka tvrtka NYD-a pokrenula je internetsku platformu NYD.care (https://nyd.care/hr), gdje pacijenti mogu besplatno konzultirati liječnika, stomatologa, psihoterapeuta, fizioterapeuta ili drugog stručnjaka putem video poziva. Autori platforme vide značajnu prednost u činjenici da pacijent, za razliku od telefonske konzultacije, može sam odabrati termin i na taj način izbjegne čekanje na slobodnu telefonsku liniju. Osim toga, liječnik također točno zna kada je naručio video konzultacije i na taj način puno lakše organizira svoj rad. Prednost video savjetovanja navode i u tome što je moguće neke stvari pokazati liječniku (osip, crvenilo očiju, natečeno koljeno …).

“Transformacija odnosa između pacijenta, pružatelja zdravstvene zaštite i zdravstvenog sustava započela je. Desetljećima se zdravstveni sustav gradi oko pružatelja zdravstvenih usluga. Kada trebate liječnika, bilo da se radi o uobičajenom virusu, trebali biste ga posjetiti u vrijeme koje vam je dodijeljeno. Umjesto toga lakše možete iskomunicirati sa liječnikom sve potrebno iz Vašeg doma, a pogotovo osobama starije životne dobi uz potporu digitalno pismenih članova obitelji, konzultacije također mogu uštedjeti puno vremena i novaca u dolascima i odlascima. Kako nam neke industrije omogućuju personalizirano iskustvo izgrađeno oko nas, polako se tradicionalni pristup liječniku čini zastarjelim i teškim za upravljanje, a pojavilo se i rješenje NYD.care, koje omogućuje personalizirano iskustvo i u zdravstvu”, poručuju iz NYD-a.

Dodaju kako posebno u kriznim vremenima nakon COVID-19, žele pomoći svim ljudima koji imaju problema s pristupom liječnicima, stomatolozima, fizioterapeutima, psihoterapeutima i drugim profesionalcima kroz NYD.care.

“Željeli bismo obavijestiti sve koji imaju zdravstvene probleme ili trebaju savjet medicinskog osoblja da mogu imati sigurne i besplatne konzultacije. Pozivamo i sve zdravstvene radnike čiji raspored im omogućava da nam se pridruže. Korištenje konzultacijske platforme je za korisnike potpuno besplatno. U budućnosti će zdravstveni sustav izgledati drugačije jer će se graditi oko korisnika. To znači da ćete moći biti više uključeni u svoj medicinski tretman ili u liječenje člana vaše obitelji. Promijenit će mjesto primjene, iz ambulante ili bolnice u Vaš dom i način na koji se liječi, od „liječenja temeljenog na dijagnozi“ do „prevencije i kontrole“”, navode iz NYD-a.