Protiv dr. Nikole Kolaka disciplinski postupak

Foto: Fb

ZAGREB, VINKOVCI, Povjerenstvo za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore podnijet će zahtjev Časnom sudu Komore za pokretanje disciplinskog postupka protiv liječnika Nikole Kolaka, izvješćuje Hina.

“Povjerenstvo je na današnjoj sjednici jednoglasno prihvatilo mišljenje zdravstveno-inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja provedenog u vinkovačkoj bolnici”, izvijestila je predsjednica Povjerenstva za stručna pitanja  i stručni nadzor, dr. Jadranka Pavičić Šarić, navodi se u vijesti Hine te podsjeća kako je tijekom zdravstveno-inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja utvrđeno da je porođaj rodilje, čije je dijete umrlo u vinkovačkoj bolnici, nije vođen sukladno pravilima suvremene porodničke prakse.

Vinkovčanka Mateja Janković svoje je iskustvo u vinkovačkom rodilištu opisala na Facebooku čime je potaknula reakciju javnosti, ali i nadležnih službi. Naime, njezino je dijete rođeno mrtvo, a ona za to krivi liječnika Nikolu Kolaka. Ministarstvo zdravlja provelo je inspekciju u vinkovačkoj bolnici koja je pokazala kako porod nije vođen sukladno pravilima suvremene porodničke prakse.

ĐURO KARALIĆ/HINA.HR