Proteklog vikenda dvije osobe smrtno stradale u našoj županiji

Foto: mup.hr

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske dogodilo se 11 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna teže ozlijeđena te pet osoba lakše ozlijeđeno dok je u pet prometnih nesreća prouzročena samo materijalna šteta, izvjestila je policija.

Kako smo već izvjestili, u prometnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u vukovarskom naselju Lužac smrtno je stradao pravoslavni svećenik, drugi paroh vukovarski Jovan Radivojević Policija ne navodi njegov indentitet već samo da je poginuo 42-godišnjak iz Vukovara koji je oko 12,15 sati, na cesti Vukovar-Bogdanovci upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Bogdanovaca u smjeru Vukovara.

Uslijed neprilagođene brzine kretanja, vozilom je prešao na suprotnu prometnu traku kojom se tada kretao 55-godišnjak iz Slakovaca, upravljajući osobnim automobilom marke „Mercedes“, vinkovačkih registracijskih oznaka. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 42-godišnji vozač „Škode“, a putnici u „Škodi“, 41-godišnjak i 31-godišnjak iz Vukovara teško su ozlijeđeni. Vozač „Mercedesa“ lako je ozlijeđen dok je putnik u „Mercedesu“, 65-godišnjak iz Slakovaca, teško ozlijeđen, izvjestila je policija.

Policija izvješćuje i o prometnoj nesreći koja se u subotu dogodila oko 16,00 sati u Vukovaru, na križanju Trpinjske ceste i Ličke ulice. Vozač motocikla marke „Honda“, vukovarskih registracijskih oznaka, 24-godišnjak iz Vukovara, dolaskom na križanje, neoprezno je pretjecao osobni automobil „Dacia“, osječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao, 82-godišnjak iz Osijeka. Uslijed udara motocikla u vozilo i pada s motocikla, 24-godišnjak je teže ozlijeđen.

U Gradištu, također u subotu, u požaru je smrtno stradao 55-godišnjak. Požar je izbio u obiteljskoj kući 55-godišnjaka, a ugasili su ga vatrogasci DVD Gradište. Očevidom je utvrđeno kako je požar izbio u kuhinji, uslijed nehajnog korištenja toplinske energije. Obdukcija na tijeku preminulog obavit će se na Odjelu patologije Opće županijske bolnice Vukovar.

ĐURO KARALIĆ