Proni edukacija pod nazivom Aktiviraj zajednicu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Proni Centra za socijalno podučavanje, a u okviru projekta “Školontiranje, u Vukovaru se održava trodnevna edukacija za predstavnike civilnog društva i  školskih volonterskih klubova s područja naše županije. Voditelj projekta Goran Jelenić pojasnio je kako projekt za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici u Sisačko-moslavačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Istakao je i kako polaznici kroz edukaciju pod nazivom „Aktiviraj zajednicu“ imaju priliku saznati više o jačanju zajedničkih kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva i pet osnovnih i srednjih škola i njihovih učenika u području planiranja, pripreme i provedbe volonterskih akcija u zajednici, a koje će zajednički provesti tijekom školskih praznika.

„U ovom projektu imamo oko 200 mladih koji aktivno sudjeluju na svojem jačanju i razvoju i koji žele osim u svojim školskim volonterskim klubovima sudjelovati u akcijama i u zajednici“, rekla je direktorica Proni Centra Sanja Vuković Čović.

Projekt Školontiranje PRONI Centar za socijalno podučavanje provodi u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek.  Europska unija sufinancirala je projekt u iznosu od 911.653 kuna, a njegova ukupna vrijednost je 1.134.357 kuna.