Dobro napreduju radovi na gradnji vinkovačkog Poduzetničkog inkubatora

Foto: Đuro Karalić
VINKOVCI, Poduzetnički inkubator je institucija koja će zasigurno dignuti vrijednost vinkovačkog poduzetništva te smo uvjereni kako je inkubator, uz postojeći Tehnološki park, pridonijeti razvoju gospodarstva i poduzetništva u Vinkovcima, poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nakon što je u ponedjeljak obišao radove na gradnji Poduzetničkog inkubatora koji se gradi u ulici Dragutina Žanića Karle.
Vrijednost projekta je 21,3 milijuna kuna od kojih bespovratna sredstva EU čine 19,9 milijuna kuna dok preostali potreban iznos osigurava Grad Vinkovci, naveo je v.d. pročelnik za gospodarstvo Grada Vinkovaca Marko Jureta.
Voditeljica projekta Melita Meštorivć podsjetila je kako se izgradnja i rekonstrukcija Poduzetničkog inkubatora Vinkovci sastoji od rekonstrukcije postojeće zgrade, te izgradnje novog dijela zgrade. U postojećoj rekonstruiranoj zgradi bit će smješteni ugostiteljski prostor i uprava, a u novom dijelu zgrade predviđeni su poslovni prostori za manje proizvodnje i servisne djelatnosti, ukupno 14 poslovnih prostora namjenjenih za uslužne djelatanosti te pet prostora za proizvodne djelatnosti, kazala je Meštrović.
Predviđeni završetak radova i opremanje Poduzetničkog inkubatora koji će se prostirati na ukupno 2147 četvornih metara površine je 1. prosinca 2019. godine.