Pronađen nestali automobil, u Tovarniku promotivni sadržaji policije za djecu

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, U ponedjeljak, 3. listopada, u Vinkovcima, ulica Eugena Kvaternika, po dojavi je pronađen nestali automobil kojeg je policija predala vlasniku. Iz policije dodaju kako provode daljnje izvide kako bi utvrdili sve okolnosti odnosno utvrdili počinitelja.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u posljednja 24 sata zabilježila sedam prometnih nesreća (Vinkovci-4, Vukovar, Ilok i Babina Greda) te u svima je evidentirana materijalna šteta, kao jedina posljedica.

„Prošli vikend, u okviru tovarničkog jesenskog festivala sveobuhvatno smo razveselili mještane i goste tako što smo upriličili promotivne, interesantne, vesele ali nadasve edukativne  sadržaje“, stoji u izvješću policije.

Policijska uprava vukovarsko-srijemske je na izložbenom prostoru istaknula i posjetiteljima prikazala sofisticiranu opremu koju koristimo u našem svakodnevnom poslu, a ponajviše s ciljem očuvanja sigurnosti građana. Među njima brojimo nekoliko raznovrsnih uređaja za noćno promatranje područja, bespilotne letjelice, balističkih prsluka i kaciga, a mnogima je najposjećeniji bio automobil „Polaris“, kojeg koristimo u najzahtjevnijim opservacijama terena.

„Vjerujemo da smo s velikom pozornošću promovirili projekte „Manje oružja-manje tragedija“, „Nasilje i mladi“ a upozorili smo posjetitelje o suzbijanju štetnog korištenja interneta, prevara osoba i pravilnog korištenja autosjedalica. Naravno, najveselije je bilo u edukativnom, druženju s kandidatima „pijanih naočala“ te smo svi, kao i mnogo puta prije, puno naučili i poručili da alkohol nema mjesta dok ste vozač,  jer –  ne ovisnosti   – moramo staviti na pijedestal. Podijelili smo promotivne šilt kape i reflektirajuće prsluke jer su sigurnost i zdravlje vrijedni projekti „Nacionalnog projekta za sigurnost cestovnog prometa“ i  „Poštujte naše znakove“ koji su u tim sferama nepresušni te ćemo ih stoga dalje vjerno i predano primijenjivati. Zahvaljujući Općini Tovarnik, kao i članovima Vijeća za prevenciju kriminaliteta Srijem, uveličali smo nezaboravan susret te smo u druženjima s posjetiteljima  „pokupili“ samo pozitivne dojmove“, stoji u izvješću policije.